قبل از پذیرش دادخواست طلاق، زوجین به مشاوره ارجاع شوند

رییس کل دادگستری خراسان رضوی:

قبل از پذیرش دادخواست طلاق، زوجین به مشاوره ارجاع شوند

رییس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: اگر بخواهیم هنجارها در جامعه رو به فزونی باشد، باید به نهاد خانواده بیش از پیش توجه کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خراسان، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن شریعتی در نشستی که با حضور اعضای کارگروه رسانه شورای پیشگیری از جرم این استان، درباره تدوین برنامه جامع خانواده پایدار برگزار شد، با بیان اینکه خانواده یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی و فرهنگی جامعه است، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات کشور از ناحیه این نهاد قابل حل است.

وی افزود: نقش خانواده در جامعه سالم غیرقابل انکار است به گونه‌ای که اگر خانواده‌ها پایدار باشند می‌توانند در سلامت جامعه و پیشبرد اهداف عالیه نظام موثر واقع شوند.

رییس دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم هنجارها در جامعه رو به فزونی باشد، باید به نهاد خانواده بیش از پیش توجه کرد، ادامه داد: آمار نسبتا بالای طلاق به خصوص از نوع توافقی و آن هم در سال‌های اول زندگی مشترک زن و شوهر نشان از آن است که در خصوص نهاد خانواده باید بیشتر کار شود.

شریعتی خاطرنشان کرد: بنابراین مسوولان اجتماعی و فرهنگی باید در این زمینه تلاش و آموزش‌های لازم را به خانواده‌ها ارائه کنند چرا که با این امر جهت تحکیم بنیاد خانواده قدم برداشته می‌شود.

وی در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه جامع خانواده پایدار پرداخت و افزود: به منظور افزایش آگاهی‌ها برای قشر جوان و انجام ازدواج به هنگام و آسان و کاهش آمار طلاق و غیره برنامه‌هایی تحت عنوان خانواده پایدار با همکاری استانداری و دادگستری و تعدادی از سازمان‌های مرتبط انجام خواهد گرفت.

رییس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: بعد از چندین ماه مطالعه و بررسی بر روی این طرح و فراهم کردن مقدمات اجرای آن از مشاوران و روانشناسانی که مایل بودند در این زمینه کار کنند، دعوت به همکاری شد به گونه‌ای که بعد از بررسی صلاحیت علمی آن‌ها، در پایان 58 نفر مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی افزود: در نهایت با آموزش‌های لازم برای این افراد اجرای طرح در قالب واحدهای ارائه خدمات مشاوره‌ای در کنار مجتمع‌های قضایی خانواده (بهشتی- مطهری) به مرحله اجرا درآمد.

شریعتی اظهار کرد: بنابراین از این پس هر یک از زوجین که به دادگاه خانواده مراجعه کنند قبل از پذیرش دادخواست تقدیمی او، خواهان و خوانده به واحد مشاوره ارجاع داده می‌شود و در آنجا مشاورین در چندین جلسه با آن‌ها صحبت می‌کند و زوجین را از جدایی منصرف خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه اگر مشاورین بعد از برگزاری این جلسات به این نتیجه رسیدند که این زندگی قابل تداوم نیست به دادگاه خانواده اطلاع داده می‌شود، افزود: این برنامه در عمق خودش ارزشمند و بدیع است و اگر به همان نحو که تدوین شده به مرحله اجرا درآید انشاء الله به تحکیم بنیان خانواده و کاهش آمار طلاق می‌انجامد.

رییس کل دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه مراجعه زوجین به مراجع قضایی و انتظامی برای برطرف کردن مشکلات زندگی خیلی موثر نیست، تاکید کرد: این مراجع به جای آنکه به تداوم زندگی مشترک بیانجامد، آن‌ها را بیشتر به طلاق و جدایی نزدیک می‌کند.

وی گفت: ما در دستگاه قضایی به بحث‌های قضایی رسیدگی می‌کنیم و محاکم با توجه به حجم بالای پرونده خروجی نمی‌توانند به اصلاح ذات‌‎البین بپردازند.

شریعتی خاطرنشان کرد: توصیه تاکید دارم که زوجین قبل از ارائه دادخواست طلاق به سمت مجتمع مشاوره‌ای ارجاع داده شوند و این امر در حالی است که اجبار به معنای امتناع از پذیرش دادخواست نیست چرا که این اصل نیازمند قانون خواهد بود.


URL : http://www.khoshyaran.ir/index.php?ToDo=ShowArticles&AID=9206